Bestrating

Sierbestrating is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tuincultuur. In combinatie met waterpartijen, de vorm van het terras of paden en de plantenkeuze, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Sierbestrating bepaalt niet alleen de indeling van uw tuin maar ook de manier hoe u uw tuin gebruikt. Met goede gekozen en vakkundig aangelegde sierbestrating creëert u een sfeervolle leefomgeving. De mogelijlheden zijn wat betreft de materiaalkeuze vrijwel onbeperkt.

Er is een onderverdeling te maken in vier soorten bestratingsmateriaal.

-Betonnen bestrating wordt geproduceerd door het toevoegen van kleurstoffen aan betonmateriaal. Op het moment zijn er verschillende goede betonproducten te verkrijgen in vele formaten en kleuren

-Gebakken bestrating wordt vervaardigd uit klei. Het is sterk, kleurvast en zorgt voor een authentieke uitstraling en het vergt nauwelijks onderhoud

-Natuursteen is een verzamelnaam voor alle steensoorten die uit de natuur gewonnen worden. De steensoorten ontstaan op verschillende manieren ne verschillen daardoor in hardheid. Dit leidt tot uiteenlopende eigenschappen op het gebied van bijvoorbeeld krasgevoeligheid, maatvastheid en de neiging tot verkleuren.

- Keramische terrastegels is een goed alternatief voor natuurstenen, het is krasbestendig, vuilafstotend, vorstbestendig en maatvast. Wij adviseren de keramische tegels te leggen in een zandbed van minimaal 6mm dik, bestaand uit metselzand vermengd met een stabilisator in de bovenlaag. Omdat de tegels bij warmte uitzettend en bij kou krimpen adviseren wij een foef van 5mm.